fredag 19 juni 2009

Apokalyps

19/6 08.00 glider fram på nästan tomma gator, en spökliknande tystnad ligger över Årsta. Endast ett par passagerare i bussen, inget är som vanligt. Där det normalt brukar myllra av liv är det nu bara tystnad. Inga som väntar eller kommer springande efter bussen.

Som på en given signal vaknar Årsta. Folk kommer ut ur husen, de går ut mot gatorna. Bromsar in, de ska säker med bussen tänker jag. De bär på väskor och kassar, så brukar det inte vara. Det är inte lite väskor och kassar de har med sig. Nu blir det fullt i bussen tänker jag, men vänta, de kommer inte mot min buss. De tar sikte mot de där övergivna bilarna som står utmed gatorna. Det bara bubblar med folk runt bilarna. De är stressade, ser det i blickarna. Bilarna blir packade från golv till tak med väskor och kassar. Det går fort, folket trycker och trycker in allt de har.

Börjar bli orolig. Vad gör folket så stressat? De har bråttom, springer runt sina bilar. Barn står och är förvirrade ser jag.

Har Godzilla vaknat och är på väg mot Stockholm. Kommer det en meteorit som utplånar Globen eller är det en intergalatkisk invasion på gång? Ser hur förtvivlat folk springer med skramlande kassar, alla verkar överge Stockholm.

Nej det är varken Gozsilla eller en tsunami på väg, det är midsommar.


Inga kommentarer: