fredag 12 juni 2009

Åka tunnelbana och köra buss


Att köra buss för att åka tunnelbana eller åka tunnelbana för att köra buss. En stor del av att vara busschaufför i Stockholm är att åka tunnelbana. Vissa tjänster innehåller mycket resande. Förra kvällen var sådan. Du kör en timme, blir avlöst och åker iväg med tunnelbana och kör en timme en annan linje och åker iväg sedan osv. Ibland är det gott om restid men det händer att datorn som skriver ut dessa tjänster tror att det går att teleportera sig som i Star Trek. Du anländer samma klockslag som du ska avlösa.

Om du ser någon i busschaufför uniform i tunnelbana ska han/hon säkerligen inte hem utan bara reser mellan jobb.



Körde linje 135 mellan Vårberg och Mälarhöjden. Vid vårberg finns det platser med väldigt bra utsikt. Bilden gör sig tyvärr inte riktigt rätt på hur fint det var.

2 kommentarer:

Maria sa...

Arbetsdagarna måste ju gå fort men detta resande...låter som illa planering...eller nåt...
Trevlig helg! Imorgon bitti åker jag minibuss till Barnens Ö för läger i fem dagar!
Mvh
Maria

whippo sa...

jo dagarna går riktigt fort.

Tjänsterna eller kommenderingarna som det egentligen heter skapas av datorer misstänker jag. Vet inte riktigt hur de tänker och i mellan åt känns de inte riktigt optimalt med allt detta resande och väntande. Men det är skönt att inte bara köra en och samma linje hela dagen utan att byta.

Dock kan det bli lurigt när man byter och blir lite vilse på vilken linje man kör. Speciellt om de går på samma vägar men svänger olika i korsningar.

Du får ha det så roligt på kollot och inte för mycket hyss nu.